Logboek; De energie van 'je veilig voelen'... Koers houden in het Licht van de nieuwe Aarde.
                                                     Tedere roos in de winterkou...

🔗 Welkom.

De energie van 'je veilig voelen'.

Transformatie wordt een vredige weg wanneer wij ons veilig voelen. 

Lieve mensen,

Je veilig weten is iets anders dan je veilig voelen, en voelen is geen emotionele liefde, per definitie.
Voelen is het afstemmen van de ziel op de voelbare liefdesenergie, het Liefde-Licht.
De ziel is nu eenmaal een voelend wezen die liefde voelen... zo nodig heeft.

Wanneer wij als mens en ziel ver over onze grenzen gaan, voelt het leven vaak als onveilig aan. Je verliest daardoor het contact met je binnenwereld. Door het verlies aan contact met je binnenwereld, je Hart en hogerZelf voelt de mens, de ziel zich onveilig en in verwarring. 

Wanneer wij ver over onze grenzen gaan, zijn wij ook veel meer beïnvloedbaar;
te indoctrineren, te manipuleren, te overheersen, te hersenspoelen. Je voelt je kwetsbaar.

Zo leert de ziel hoe belangrijk het is om z'n eigen grenzen te bewaken. Wij moeten onze grenzen bewaken, willen wij trouw kunnen blijven aan onze ziel-missie. 

Waarom wij in vele levens ver over onze grenzen zijn gegaan, daar valt veel over te zeggen... Hoe dan ook het was een belangrijk leerproces voor onze ziel. De ziel moest leren voelen wanneer zij/hij over eigen grenzen heen ging, en wat dat met haar/hem deed.

De ziel heeft geleerd op z'n gevoel te vertrouwen, de ziel is immers een voelend wezen.

Ons hogerZelf is ons innerlijk Weten, onze ziel voelt en leeft vanuit dit innerlijk weten.

De mens wordt gevoeliger, de ziel ervaart zijn gevoeligheid steeds sterker, in positieve en negatieve zin.

Je kunt de Liefde van je hogerZelf steeds sterker gaan voelen en ervaren wanneer je besluit deze liefde toe te laten. 

Zo kun je ervaren dat een lastige verstoring na jouw vraag om ondersteuning, wordt weggenomen. De last van bijvoorbeeld een negatieve gedachtestroom die niet te stoppen leek... is ineens weg. 

Dan kan het gebeuren, is mijn persoonlijke ervaring, dat er een uurtje later alsnog een enorme storm van emotie de kop op steekt en door je heen gaat, mijn zonnevlecht leek wel een golfslagbad. Maar... wanneer ik opnieuw om ondersteuning/versterking vraag en deze emotionele storm laat gebeuren, voel ik na ongeveer twee uur de storm geleidelijk en vanzelf weer verdwijnen.

Door ons vertrouwen, dat ook deze storm weer voorbij zal gaan, sterk te houden en door heel oprecht om hulp te vragen, ben je ook bereikbaar voor deze ondersteuning. Je opent jezelf ervoor, de ziel opent zich voor hulp.

Dit zijn voor mij de wonderen waar de Cursus (Een Cursus in Wonderen) het over heeft.

Deze wonderen zijn geen sprookje, deze voelbare veilige Liefde, is je daadwerkelijke verbinding met de Bron, je Bron.

Wanneer de ziel zich veilig voelt, dán kan de ziel in liefde en zonder angst, handelen. Handelen in een oprecht mededogen, hartelijkheid, met een natuurlijk gezag over zichzelf en de situatie waar de ziel zich in bevindt.


Het transformatieproces...

Je kunt het transformatie zien als een sprong in het donkere zwarte gat, in blind geloven dat je zult worden opgevangen wanneer je dreigt te pletter te vallen aan je angsten, je onhandigheden of onvermogen door onwetendheid.

Echter....
Transformatie kan ook gezien en ervaren worden... als een proces waarbij de ziel zich neerlegt in de zacht-krachtige armen van de Schepper die onvoorwaardelijk van ons houdt.
Ook al loop je misschien even vast in je emotie, in je onderliggende overtuiging die nog voor een klein percentage aanwezig blijkt te zijn. 

Deze emotie, kan enorm in de weg komen te staan wanneer er een helende, maar heftige energie-storm om of door je heen raast.

Dan zijn daar de veilige armen van jouw Liefdevol Zelf, die nooit oordeelt, nooit forceert, die waardering heeft voor onze welgeslaagde stappen en vol vertrouwen is in ons, dan zijn deze armen onze enige veilig thuishaven.

De Liefde van De Bron, je hogerZelf, brengt ons op een zachte en krachtige wijze terug naar de veilige haven van het diep vertrouwen in de Goddelijke Liefde in ons Hart, en los ons gevoel van kwetsbaarheid op.

Wat er ook aan angsten en overtuigingen naar bovenkomt in onszelf, wij zijn verzekerd door ons gevoel van veiligheid dat alles kan worden genezen door aanvaarding van die ene vergissing, de gedachten en emoties van afgescheiden te zijn van de wereld van Liefde
Nu mogen wij voelen dat wij nooit afgescheiden zijn geweest van de Liefde van de Bron.

Liefde is dan opnieuw, de enige werkelijkheid waar wij in willen geloven zodat wij deze Liefde weer kunnen toelaten in ons ziel-gevoel. De keuze voor transformatie begint met een gevoel van veilig zijn.


Er woont Licht, Liefde, Vrede, Vreugde en Kracht in jou en mij.

Wij ademen het Licht In...

Ik Ben 

Liefs, Lyonne