Logboek; Het verlangen naar Zon-licht... Koers houden in het Licht van de nieuwe Aarde.🔗 Welkom.

Het verlangen naar Zon-licht.

 


Waarom Hebben wij zo'n sterk verlangen naar het zonlicht?

Wanneer er een paar druilerige dagen achtereen zijn geweest weten we vaak niet hoe snel we in de eerste zonnestraaltjes moeten gaan zitten, dat gaat niet altijd, maar het liefst doen we dat wel !

We weten dat het zonlicht belangrijk is voor al het leven op aarde.

Wanneer wij ons openstellen voor het zonlicht voelen wij ons welkom in het leven, wij gunnen ons het genieten van de warme zonnestralen, wij laten het liefst alles (bijna alles) uit ons handen vallen om direct even een zonnestraaltje mee te pakken, zoals wel wordt gezegd. 

Het levert ons vitaminen D op, dus zeggen wij tegen onszelf, even een half uurtje of langer, vitaminen D op doen. Een goede reden ! Het Bron-Licht...

Maar... niet altijd beseft de mens die naar zonlicht verlangt dat zij/hij vooral naar het Bron-Licht verlangt. Het Bron-Licht in je Hart. 

Wanneer dit besef ontstaat dan ga je begrijpen dat het in-verbinding zijn met het Bron-Licht jouw vreugde geeft. Zoals het zonlicht dit ook doet. 
Wanneer je een sterk besef hebt dát je verbonden bent met het Bron-Licht, dát je een kind van het Bron-Licht bent, dat je een Lichtkind bent geeft dit enorm veel vreugde.

Althans wanneer jij je dan ook het Bron-Licht waardig voelt !!!
En hier gaat het om. 

Er wordt weleens gezegd; "Zij/hij is voor de zon geboren..." 
Waarmee zoiets als; "Zij heeft ook altijd geluk". "Zij heeft een zonnig leven" "Het is fijn dat het jouw overkomt, maar mij overkomt het niet..." enzovoorts wordt bedoeld.

Welnu, hier spreekt men een verlangen uit, een verlangen om gelukkig te mogen zijn, om de overvloed van vreugde, van interne vrede, te mogen ontvangen en ervaren.

Wanneer wij onszelf toestaan regelmatig tussen de werkzaamheden door onszelf af te stemmen op het Bron-Licht om ons weer heel bewust het Lichtkind te voelen kunnen wij de meest sombere weersomstandigheden, de donkere korte dagen, en 'donkere' tijden...  met een rustige, stille vrede en diepe vreugde doorstaan

Dit mogen wij onszelf gunnen !
Wij mogen ons het Licht van ons Hart, van ons liefdevolle Zelf gunnen. 
Wij zijn dit Licht, het behoort ons toe.
Wij zijn deze Liefde, het behoort ons toe.
Eenieder is een Lichtkind, jij bent een Lichtkind.

We weten dat wij het Licht van de Bron, de Levensenergie, inademen. 
Dat wij leven van het Licht. Het voed, beschermt en verwarmt ons Hart, onze ziel, ons menszijn.

Wanneer wij dit heel bewust beseffen, dan kunnen wij een Baken van rust zijn in de meest woelige storm op de levenszee. Een storm die buiten onszelf plaats vind, maar... waar wij ons niet mee hoeven te verbinden, vanbinnen blijven wij verbonden met het Bron-Licht, zodat vreugde en vrede gewaarborgd blijft.


Lief mens,

Voel je geborgen en gedragen door het Licht van de Bron, in deze woelige tijden.


Er woont Licht, Liefde, Vrede, Vreugde en Kracht in jou en mij.


Ik Ben 

In liefde, Lyonne