Logboek; Organisaties in het Licht van de nieuwe Aarde....

🔗 Welkom.

Lieve mensen,

 


Wij staan aan de vooravond van grote veranderingen. Diepgaande veranderingen.
Overheden, instituties, kortom hét systeem stort in elkaar. 

Je moet wel ziende blind en horende doof zijn wil je niet inzien dat het systeem totaal geen oprechte transparantie kent.
Zelfs de transparantie die men voorwendt, is er één van eigenbelang en verdraaiing van de zogenaamde 'feiten'.

Overheden zijn niets meer dan organisaties die de wensen van het volk en de centjes van het volk behoren te organiseren en te verdelen op een transparante wijze.

Dit vraagt wijsheid en vooral communicatie, terugkoppeling naar het volk. Geen eenvoudige zaak, zo is gebleken. Zodoende lijkt het erop dat wij vanaf nu, de dagelijkse gang van zaken op kleinere schaal zullen moeten gaan organiseren.
De infrastructuur van het wegennet en de verkeersveiligheid, de gezondheidszorg, het onderwijs, de oude-dag-voorziening, ect. komen nu veel meer in handen van de plaatselijke bevolking. 

Uitermate leerzaam zou je zeggen, want hoe leert de mens en de ziel wat samenwerken en organiseren op een wijze en humane manier, is? Door zelf mee te beslissen, mee te werken en heel lokaal te kunnen ervaren wat de resultaten van de beslissingen zijn. Je wordt direct met de neus op de feiten gedrukt wanneer beslissingen niet helemaal uitpakken zoals gehoopt, en er een snelle aanpak of verandering moet worden doorgevoerd.

Door de organisatie dichtbij huis te halen wordt iedereen vele malen meer betrokken bij het leren organiseren van de samenleving op een humane en wijze manier. Wel-licht is dit nou net datgene waarvoor wij gekomen zijn.... 💁

Wel-licht is de mensheid eraan toe in gemeenschappen te leven met gelijkgestemde zielen. Mogelijkerwijs is het leven in een gemeenschap met gelijkgestemde zielen, nou net de balsem die de ziel nodig heeft na alle ervaringen van de afgelopen decennium.

O ja, een gemeenschap draaiende houden is, ook met gelijkgestemden, een hele toer, maar laten wij er een prachtige Licht-tour van maken, een liefdevol avontuur en een waardevolle reis. 

Laten wij ook beseffen dat al die verschillende gemeenschappen van gelijkgestemden, elkaar kunnen steunen in openheid en delen van .... kennis, kunde, goederen ect. om met elkaar tot een waardevolle organisatie te komen, op lokaal niveau. 🙆

Hoe wij dat moeten gaan doen?
Dring elkaar niets op, Geef elkaar de ruimte.... Laten wij leren van het verleden. 

  • Geef elkaar de ruimte voor de Vrijheid van Zijn.
  • Geef elkaar de ruimte om bij te dragen aan de gemeenschap en de samenleving op een manier die het meest bij iemand past. 
  • Geef elkaar de ruimte om te reflecteren in stilte en afzondering, te studeren, te onderzoeken, te geloven, te werken op eigen manier, enzovoorts, om te kunnen groeien in bewust Zijn en Bewustzijn.
  • Geef elkaar de ruimte om een stress vrij Leven op te bouwen.

Betekent dit vol-ledig je eigen gang gaan???
Nee, niet alleen je eigen gang gaan, dat mag ook....
We zullen afspraken moeten maken om ergens te kunnen komen .
We zullen een bijdrage moeten leveren aan samenwerken en samen zorgdragen voor...

Echter...
Het moet wel stress vrij blijven. Eenieder zal z'n eigen grenzen heel duidelijk moeten durven en kunnen aangeven, om er nooit meer overheen te willen gaan.

Afijn, uitdagingen of te wel uitnodigingen tot groei, genoeg !

Voor sommigen is het een heerlijk avontuur, de vrijheid om dit avontuur weer aan te kunnen gaan met elkaar.
Voor sommigen is het een gewaagde onderneming, en deze mensen moeten alle zeilen bijzetten om de overgang te kunnen maken. Geef elkaar de ruimte dit te kunnen doen. 
Voor sommigen is het vooral, als eerst noodzakelijke; "Bijkomen van de stress die deze tijden met zich mee hebben gebracht".

Wees dankbaar wanneer je een koploper bent, laat de medemens uitrusten en leg de lat niet direct te hoog voor jezelf en de gemeenschap, vele mensen hebben een tijdje nodig om 
op adem te komen, weer helemaal in-verbinding met het Licht te komen.
  
Waardeer jezelf om wie je Bent, niet om wat je doet of hebt gedaan.
Wij allen hebben bewust of onbewust een enorme persoonlijke bijdrage geleverd aan de afgelopen tijd die achter ons ligt en de tijd die nog voor ons ligt, met de stevige storm die mogelijkerwijs nog kan gaan komen. 

Niemand heeft zicht op hoe het precies zal gaan verlopen, het is een avontuur die ontdekt mag en wil worden. 
Alle verwachtingen van: Hoe het moet gaan en Hoe het moet zijn, zijn gebaseerd op ijdele hoop. Het is niet volledig te plannen. Het wordt een 'gaandeweg ervaren'.

En daar... is ruimte voor nodig, in je denken, in je 'moeten', in je verwachtingen...Soms wordt je geconfronteerd met zaken die hun wortels hebben in het verleden, collectief en individueel. Deze zaken zijn tijdelijk, omdat wij ervan doordrongen zijn dat je wortels kunt ont-wortelen, en deze vrijheid hebben wij NU opgeëist.

Kortom, het loopt zoals het lopen moet, zoals het Leven wenst te stromen. Water stroomt ook waar het heen wil, zo ook het Leven.

Zoals de foto vermeld; Zoals verwacht loopt alles anders.

Misschien wel; achterstevorenbinnenstebuiten, ondersteboven...
Wie zal het zeggen...
Er woont Licht, Liefde, Vrede, Vreugde en Kracht in jou en mij.


Ik Ben 

Liefs, Lyonne  


Note:

Het Boek van Berthold Gunster: 

'Zoals verwacht loopt alles anders' Een nieuwe visie op omdenken.

Met geweldig leuke voorbeelden en de omdenkmatrix & het vierstappen plan achterin.