Logboek, Inspiratie helpt Koers houden....

🔗 Welkom.

 

Je Hart is de toegangspoort in je Ziel.

Waar leidt deze toegangspoort ons dan naar toe kun je je afvragen....
Naar je hogerZelf, via je Hart ben je verbonden met het hogerZelf.

Hoe ervaar ik nou OF en HOE ik verbonden ben met mijn hogerZelf zal je je misschien afvragen...

Ik geef hierbij graag een voorbeeld uit de praktijk...
Op het moment dat ik een cursus "Aspecten van het Pendelen" voorbereid kunnen er twee dingen gebeuren

Optie 1:
Ik schiet in de stress; "Ik moet mij goed voorbereiden, want... ik moet de mensen de juist informatie zo zuiver mogelijk kunnen geven !!!!! (vijf uitroep tekens, vijf is het getal van spirituele intelligentie)
Hier regeert de angst van het ego, in dit gevoel van angst heb ik nauwelijks of geen verbinding met mijn Hart en hogerZelf.

Optie 2:
Ik ontspan; "Ik ben bereid met vreugde en vertrouwen deze samenkomst voor te bereiden, als een feest of een mooie gebeurtenis dat mag plaats vinden".
Hier vertrouw ik erop dat ik volledig vanuit mijn Hart (met Hart en Ziel) verbonden ben met het fenomeen Pendelen én de aspecten die ik wens te delen.


Het verschil zit hem voor mij in: willen delen, of jezelf de expert vinden.
- Het Hart wenst te delen en vertrouwt erop dat haar INTENTIE goed en zuiver Liefde is. Zij ervaart géén 'zware last' bij haar verantwoordelijkheid. Zij deelt wat zij aan inzichten heeft ontvangen en ervaren heeft.
 
Het ego vindt zichzelf de expert OF vindt dat hij een expert moet zijn om deze cursus te mogen geven (valkuil..!), wat hij vervolgens ook moet waarmaken. Hij ervaart wél een 'zware last' bij zijn verantwoordelijkheid. Het ego geeft eigen inzichten en ervaring door, omdat hij dit als zijn Taak ziet.


Ons Hart....

Het Hart heeft begrepen dat wij allemaal onze eigen 'waarheid smeden'. Als ware alchemisten staan wij open en onbevangen in het Leven. Wij ontvangen inzichten, ervaren en beleven deze inzichten, toetsen deze inzichten met elkaar inde praktijk en delen deze inzichten.

Het hart begrijpt dat 'waarheid' steeds in beweging is en groeit, dat 'waarheid' voor iedere ziel anders voelt vanwege de unieke codering van onze ziel.


Laten wij open en onbevangen onze unieke en specifieke inzichten met elkaar delen. Zodat wij met elkaar een diep gevoelde 'waarheid' kunnen smeden die voor ieder Mens en Ziel toegankelijk en leefbaar is....

Zo blijven wij verbonden via ons Hart met ons hogerZelf en met elkaar ....


Er woont licht, liefde, vreugde, vrede en kracht in mij.
Ik Ben.

Liefs, Lyonne