LOGBOEK .... Inspiratie helpt Koers te houden

🔗 Welkom.

Hoe kwetsbaar is de mens zonder de verbinding met je eigen Hart? 

Mijn Hart is de enige echte woning waar ik wens te wonen.
Dankzij mijn Hart voel ik wat goed is voor mij, mijn Hoogste doel. 
Dankzij mijn Hart kan ik mij InLeven in de medemens.

Woon ik ook voortdurend in mijn Hart? 
Wat zou dat heerlijk zijn! Nooit geen twijfels meer over de vraag; "Wat is de beste keuze voor dit moment?" Maar ook: Wat is de beste keuze voor de toekomst? Hoe benader ik deze situatie of mijn medemens?

Ik ervaar dat wonen in mijn Hart betekent dat ik 
durf te vertrouwen opdat wat ik VOEL. Ik realiseer mij dat ik gas terug zal moeten nemen om voortdurend te kunnen voelen wat ik voel. Gas terugnemen in fysieke acties, maar ook in denk processen en emotionele processen die overheersen. 

Wat betekent dit voor mij in het dagelijks Leven?
Mijn ervaring is wanneer ik 
innerlijke stilte weet te bereiken de verbinding met mijn Hart - gevoel vele male sterker wordt (!) Ik neem als het ware de rust om mij bij ieder moment af te vragen, is deze keuze goed voor mij? 
Voorbeeld; 
Wanneer ik de 
neiging voel nog een kop koffie in te schenken vraag ik mijzelf af; Waarom zou ik nog een kop koffie nemen? Waar komt dit verlangen naar koffie vandaan, is het mijn lichaam?
Mijn verstand zegt, niet doen, genoeg is genoeg enzovoorts... 
Mijn gevoel laat mij voelen wat koffie met mij doet: ik voel een ontspanning, troost als een soort schouderklopje voor mijzelf, een bemoediging voor mijzelf. 
Mijn Hart zegt mij; "Je hebt de koffie gekoppeld aan 'jezelf troosten' het is als het ware een warme arm om je heen geworden"

Neigingen en onbewuste (onderdrukte) overtuigingen overheersen en blokkeren de verbinding met mijn Hart, maar door te voelen wat ik werkelijk Voel, leer ik te luisteren naar mijn Hart en ervaar ik deze diepe onbewuste overtuigingen en de bijbehorende patronen steeds beter....

Ik realiseer mij dat ik nog veel gesprekken, in rust, met mijn Hart nodig heb om mijzelf en mijn Ziel te leren begrijpen. Maar ook om mijzelf te laten troosten door mijn Hart. 

Lieve mensen, juist die troost is zo belangrijk om ons minder kwetsbaar te voelen tegenover het Leven en alles wat ons uitnodigt trouw te blijven aan 'wie jij ten diepste Bent' 
Ik wens je veel warmte en troost van je liefhebbende hart toe!!!

Ik Ben Licht*
Ik Ben Liefde
Ik Ben Kracht
Ik Ben 

Liefs, Lyonne