LOGBOEK .... Inspiratie helpt Koers te houden

🔗 Welkom.

Vandaag mag ik een inzicht delen dat tot mij kwam. 
Om ons ego te helpen een dienend ego te zijn is het belangrijk te begrijpen hoe wij met onze 'herinneringen' aan angst kunnen omgaan. 

Met iedere Ademhaling die wij tot ons nemen, nemen wij zuurstof tot ons, een noodzakelijk Leven schenkende materie. Alleen, er is nog een levensenergie die wij op dat moment tot ons nemen, wij ademen ook Spirit in. Een Leven schenkende energie die ook wel Prana wordt genoemd. Wanneer wij ons Hart bewust openstellen voor deze Lichtenergie zullen wij gevoed worden met deze Leven schenkende energie. 

Ons wordt gevraagd een kanaal te zijn voor deze energie en deze energie zijn werk te laten doen. Zo wel in onszelf als in de wereld buiten ons. Nu is de vraag ... waar gebruiken wij deze energie voor? 

Voeden wij met deze energie de angst die in ons wordt aangeraakt of ...
Voeden wij heel bewust het vertrouwen in ons?

Hoe zit dat toch met angst? Wees alsjeblieft nooit angstig voor de angst die nog in jou aanwezig kan zijn. Zij is een restant van een grote hoeveelheid veelbewogen Levens. Meer is het niet! 

Wij noemen het ook wel ons Emotioneel pijnlichaam. In deze tijden worden wij door Al het Licht dat ons geschonken wordt als het ware doorgelicht. De pijn komt naar boven, vanuit de kelder van de Ziel. 

Hoe gaan wij om met deze aanraking van onbewuste angst?

Angst veroorzaakt gevoelens die voelbaar zijn in de zonnevlecht. Een lichte of stevige onrust maakt zich kenbaar.

Wanneer wij onze aandacht richten op angst in de wereld, voeden wij met onze energie het collectieve bewustzijnsveld van angst, dit heeft een weerklank in ons, het keert naar je terug. Welnu, dat weten de meesten van ons wel!

Echter wanneer je de angst in jezelf toelaat en voedt in jezelf, en dat gaat vaak nog ongemerkt (!), straal je deze angst uit naar de wereld om je heen.

Ik geef een voorbeeld: 
Bij een gevoel van schuld, ik heb iets gedaan of juist gelaten waardoor een situatie een andere wending nam dan ik gewenste en wilde, kan er ongemerkt een schuldgevoel naar boven komen. Er ontstaat dan onmiddellijk een cirkel van negatieve patronen. Degene die zich schuldig voelt creëert ongemerkt en onbedoeld, een uitstraling waar de omgeving onbewust op reageert. Zo kan het gebeuren dat de persoon die jij voor jouw gevoel gedupeerd hebt, pas op dat moment een slachtofferrol gaat innemen. Weer een andere schiet op dat moment in zijn waarnemersrol en gaat bemiddelen tussen partijen. Weer een ander schiet in zijn hulpverlenersrol en gaat automatisch hulp in schakelen. Enzovoorts...
Dit alles gebeurt zonder dat men het van zichzelf in de gaten heeft. Mogelijk kunnen wij achteraf het hele spel, terugkijkende, gaan doorzien.

Dan rijst de vraag; hoe kunnen wij deze eerste reactie vanuit angst erkennen en omkeren in ons zelf?

Als eerste ervaar ik dat de (mentale) keuze voor Vergevingsgezindheid en ont-schuldigen een Levenshouding mag zijn.... Je vertrouwt er op onschuldig te mogen Zijn.
Ten tweede voedt je jezelf en je Lichaam met Lichtenergie, deze energie IS onschuld en Al-vergeving! Je geeft je, in deze ademhaling, over aan de Bron. 

Dit creëert een beschermend schild om je heen (!)

Door in deze onschuld puur jezelf te zijn heeft je Hoger Zelf makkelijker toegang tot Jou en je Hart/Ziel.
Je bent door de bewust ademhaling van onschuld en vergeving in een 'staat' van ontvankelijkheid gekomen.
Het Hoger Zelf is jouw eigen Bron en zij is jouw verbinding met de Bron van Al-vergeving en Liefde! Zij schenkt alleen maar antwoorden, inzichten en inspiratie in onvoorwaardelijke Liefde voor het Hoger Doel van iedereen. Zij is die zachte stem, die je in de stilte van je Hart/Ziel kunt horen, voelen, ervaren.

Mijn ervaring is dat met deze inademing van onschuld angst oplost ín het moment dat het naar boven komt! 

Natuurlijk, er zijn momenten dat deze angst bijvoorbeeld in de vorm van schuldgevoel, nog te veel ruimte krijgt maar...
Mijn intentie onschuld en vergeving te omarmen én te vertrouwen krijgt, dankzij het Licht dat ons geschonken wordt, steeds meer Kracht! Daardoor ben ik sneller terug in mijn vertrouwen, en kan het ego een dienende rol aannemen!

Daarom lieve mensen het advies: Hou vol en hou vol met volhouden !!!!

Ik Ben Licht*
Ik Ben Liefde
Ik Ben Kracht
Ik Ben ....

Liefs, Lyonne