LOGBOEK .... Inspiratie helpt Koers te houden

๐Ÿ”— Welkom.

Vandaag is er enige mentale onrust in en rondom mij.

Ik herken het thema onmiddellijk.  Ik herken de neiging om in gedachten mijzelf steeds opnieuw te moeten uitleggen of verantwoorden naar 'mijzelf', waarom ik iets doe, laat, vind of voel.... Alsof ik continue een gesprek aan het voorbereiden ben. 

Op het moment dat het mij opvalt dat ik hiertoe geneigd ben, gaat er een groot alarm af... Hรจ wil ik dit nog wel? Inmiddels weet ik dat dit soort processen heel veel mentale energie vergen. Voortdurend met jezelf in debat zijn is mij niet vreemd.  

Tegelijkertijd voel ik een lichamelijke reactie, een lichte druk op de borst, ik weet deze reactie is niet alleen van en vanwege mijzelf. Mijn lichaam spreekt boekdelen... In de loop van de jaren zijn wij steeds meer met elkaar in gesprek geraakt. Mijn lichaam reageert op een boodschap van binnenuit. Welke boodschap wil zichzelf mededelen, vraag ik mijzelf af?

Ik besef dat er onder de lichamelijke reactie een emotie schuilgaat en daarom laat ik mijn gevoel aan het woord. Vanuit mijn gevoel scan ik mijn emotioneel geheugen, waar zit de pijnplek, en waarop berust deze pijnplek? 

Dankzij invoelen en het trekken van een kaartje begrijp ik dat ik aan mijzelf en een belangrijke behoefte ben voorbijgegaan. Ik was onverschillig voor de signalen van mijn Ziel. Nu ik wist wat deze onrust mij te vertellen had was ik in staat deze onrust in het Licht te houden. Daarna, werd het rustiger in mijn denken... 

Op dat moment realiseerde ik mij weer ...  Blijf dicht bij je diepste Zelf en ontvang wat je nodig hebt, bijvoorbeeld; "Aanvaarding van wie je Bent" Vanuit een gevoel van gelijkwaardigheid, liefdevol en zorgzaam durven zijn voor jezelf, en daarna voor de ander.

Ik Ben Licht*
Ik Ben Liefde
Ik Ben Kracht
Ik Ben ....

Liefs, Lyonne